Geen producten (0)
 

12CoffeeBeans Large Cup to Go

€ 3,49 (inclusief btw 9%)
Omschrijving

 

 

Beker 200cc, volledig full color bedrukt, per 1000 stuks € 349,69 (incl. BTW). Bij grote aantallen, bijvoorbeeld 30.000 stuks: €54,50. Voor andere aantallen vraag een passende offerte aan.

Schenkmaat 200cc/8oz (ca 240cc tot de rand). Hoogte: 90mm. Diameter 80mm. Doosinhoud (besteleenheid): 1.000 bekers. De bekers worden voorzien van hoogwaardige (volvlak) bedrukking (4-kleuren CMYK). En desgewenst geleverd met bijbehorende deksels.

Vraag naar informatie voor een tailormade (ontwerp) offerte!

Kartonnen bekers met PE of PLA-coating.

PLA: deze zijn van dik karton en daarmee minder hittegevoelig. PLA (polylactide) is gemaakt van genetisch gemodificeerde mais. Positief is, dat de beker daarom biologisch afbreekbaar is. Maar de praktijk leert dat dit afbreekproces zo lang duurt, dat sommige afvalverwerkers de bekers niet als groenafval behandelen maar doorsturen naar de verbrandingsinstallatie. Daardoor is het groene effect weer teniet gedaan. Los daarvan zijn er wereldwijd zorgen over de ecologische impact van genetisch gemodificeerd voedsel.

Kartonnen bekers met PE-coating.
Kartonnen bekers met een PE-coating bestaan voornamelijk uit karton en hebben aan de binnenkant een dunne PE (polyetheen) laag. Doordat deze coating van betere kwaliteit is dan de PLA-coating, is er minder karton nodig. De bekers met PE-laagje zijn van slechts 210 grams karton en die met een PLA-laag van minimaal 280 grams karton. Voor de PE-gecoate bekers zijn dus 33 procent minder bomen nodig dan voor de PLA-gecoate bekers. 

12Beans Coffee levert uitsluitend kartonnen bekers met een PE coating! We kunnen respectievelijk de 120 ml, 150ml, 180ml en de 240ml bekers leveren. Ook met bijbehorende "On the Go" deksels voor de 240ml beker.

Gedrag gebruiker bepalend
Welke soort beker nu het minste het milieu belast is niet vastomlijnd. Veel hangt af van het gedrag van de gebruiker. Idealiter gebruikt de koffie- of theedrinker een en hetzelfde wegwerpbekertje over een langere periode die hij tussentijds licht omspoelt met alleen water. Al zet iemand een bekertje slechts twee keer in, dan heb je al een besparing van 50 procent.